Inloggen | Account aanmaken

DE MOLEN BANDEN
RUIM 60 JAAR UW SPECIALIST VOOR AUTO, TRUCK, LANDBOUW, GRONDVERZET EN INDUSTRIEBANDEN & WIELEN

TRUCK

De kostprijs per kilometer is van groot belang voor de beroepsgoederenvervoerder, evenals de prijs-kwaliteitsverhouding van de banden en wielen. Het is van belang dat er op een veilige manier zoveel mogelijk kilometers met een band gereden kunnen worden. Behalve dat wij u uiteraard de best voor u geschikte band kunnen leveren, kan de Molen Banden u flexibiliteit geven, zoals ruime openingstijden, montage op locatie, pechservice onderweg en duidelijke informatie en advies en het beheren van uw bandenvoorraad. En natuurlijk ook voor alle soorten bedrijfswagenbanden en wielen, maar ook voor gedegen advies, wagenparkcontrole, wielenservice, reparatie, balanceren, uitlijnen en herprofileren.  

Een correcte bandenspanning is essentieel voor een bedrijfswagenband om optimaal te kunnen functioneren. In tegenstelling tot een personenautoband verandert de belasting van een bedrijfswagenband sterk in beladen en onbeladen toestand. Het is ondoenlijk om de bandenspanning telkens aan te passen als de belasting wijzigt. Daarom gelden hier andere regels:

Controleer de bandenspanning bij voorkeur elke 2 tot 3 weken. Tussentijds kan spanningsverlies optreden door bijvoorbeeld een lekkend ventiel, een roestige velg of een scherp  voorwerp. Vullen met stikstof vermindert niet de noodzaak van de regelmatige controle. Het rijden met de juiste bandenspanning vermindert het brandstofverbruik.

Bepaal de spanning aan de hand van de zwaarste belading. Dit houdt weliswaar in dat bij een lege combinatie of bij een deellading de spanning in feite te hoog is, maar dit verdient de voorkeur boven een te lage spanning bij vollast.

In de praktijk zullen meestal alle assen maximaal belast zijn, met uitzondering van de aangedreven as. Dit betekent dat op de vooras, eventuele voor- en naloopassen en op de oplegger of aanhanger ook de maximale bandenspanning moet worden gebruikt.

Bij een aangedreven as die is uitgevoerd met dubbellucht blijft de belasting bijna altijd onder het maximale draagvermogen. Dit komt onder meer door de wettelijke maximale asbelasting van 11,5 ton en de toegepaste bandenmaten

De Molen Banden kan op regelmatige basis een wagenparkcontrole voor u verzorgen, waarbij de banden van uw wagenpark op de volgende punten onder de loep worden genomen:

Bandenspanning meten en zo nodig corrigeren naar adviesniveau
Profieldiepte
Slijtagebeeld
Beschadigingen

Banden die niet aan de veiligheidseisen voldoen kunnen direct ter plaatse vervangen worden.

Naar aanleiding van de wagenparkcontrole ontvangt u een uitgebreide rapportage en/of advisering, zodat u altijd een up-to-date beeld heeft van de status van uw wagenpark voor wat betreft uw banden.

Trillingen aan het stuurwiel worden meestal veroorzaakt door onbalans van de wielen, door deze trillingen kan er schade ontstaan aan de ophanging en stuurinrichting van het voertuig, wat kan leiden tot hoge kosten bij reparatie of vervanging van deze onderdelen. De onbalans in de velg kan door een aantal factoren ontstaan, zoals een las-randje, een ventiel of een onregelmatige verdeling van het materiaal, etc.

Maar ook de band kan onbalans veroorzaken. Een band bestaat uit vele componenten, die allen kunnen bijdragen aan de onbalans van de band. Voorbeelden van deze componenten zijn de hielen, de staalgordel, de koordlagen en het loopvlak. Met het balanceren van de complete band/wielcombinatie kan de onbalans worden tegen gegaan. De Molen Banden heeft de apparatuur en expertise in huis om uw wielen optimaal te balanceren.

Bedrijfsauto’s worden continu ingezet om tegen zo laag mogelijke kosten een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Dit vraagt om goed ingestelde assen en wielhoeken. Het zijn juist de nieuwere voertuigen die zeer gevoelig reageren op instelling van wielvlucht, caster, KPI, stuurhoeken en sporing. Ervaringscijfers leren dat door een optimale uitlijning van het wagenpark een besparing in brandstof en een afname in bandenslijtage te realiseren is.

De Molen Banden verzorgt het uitlijnen van uw bedrijfswagen op professionele wijze, zodat u door de optimale afstelling van uw bedrijfswagen kosten bespaart.

WEBSHOP

Een uitgebreid arsenaal aan banden, wielen en overige bandgerelateerde zaken. Scherp geprijsd en snel geleverd.

MAATWERK

Uniek! Het in eigen beheer produceren van grondverzet- en landbouwwielen.
Klik op het icoontje voor meer informatie.

ONLINE AFSPRAAK INPLANNEN

Leaserijders en particulieren kunnen hier snel online een afspraak inplannen. Het team van
De Molen Banden staat voor u klaar!

IMPORTEUR MAXAM BANDEN

De Molen Banden is importeur van MAXAM banden voor grondverzet-, landbouw- en industrie. Klik op het icoontje voor het leverprogramma.

GEBRUIKTE BANDEN & WIELEN

De Molen Banden over een wisselend aanbod in gebruikte banden en wielen. Klik op het icoontje voor de actuele voorraad.

MONTAGE OP LOCATIE & PECHSERVICE

Voor onze zakelijke klanten monteren wij truck-, landbouw- en grondverzetbanden op elke gewenste locatie. Onze pechservicedienst staat 24/7 paraat.

PRODUCTSPECIALISTEN TRUCK

Ronnie van der Pas
0486-479764 | mail Ronnie

Erwin van den Hurk
0486-479724 | mail Erwin

DE MOLEN BANDEN REEK: 0486-479797

PECHSERVICENUMMER 24/7: 0486-479797

DE MOLEN BANDEN SON: 0499-474900

WhatsApp chat