Inloggen | Account aanmaken
PRODUCTSPECIALISTEN INDUSTRIE

Paul Willemsen
0486-479732 | mail Paul

DE MOLEN BANDEN
RUIM 65 JAAR UW SPECIALIST VOOR INDUSTRIEBANDEN & WIELEn

INDUSTRIE

Heftruck- of industriebanden zijn onder te verdelen in een A-, B-, en C-categorie (premium, standaard en budget). Banden uit de A-categorie zijn merkbanden, die door de heftruckfabrikant/importeur als OEM-band (original equipment manufacturers) onder de heftruck worden gemonteerd. Merkbanden uit de A-categorie zijn vanwege hun hoge kwaliteit duurder in aanschaf dan de tegenhangers uit de B- en C-categorie. De keuze voor een merk en type is bepaald door de heftruckfabrikant of de leverancier. Zij kennen de karakteristieken van de heftruck het best en weten welke banden bij de heftruck passen. Maar ook aan het leven van een OEM-band komt door slijtage een eind. De meest veilige en voor de hand liggende optie is om de versleten band te vervangen door een nieuwe van hetzelfde merk en type, of het equivalent van een en ander, wellicht goedkoper, merk. Overstappen van het ene A-merk naar het andere brengt doorgaans weinig veiligheidsrisico’s met zich mee. Heftruckfabrikanten maken zelf ook geregeld die switch. Wel kunnen banden van een ander merk de prestaties, het energieverbruik en het comfort beïnvloeden.(bron: Transport en Opslag).

Ruilwielen & montage op locatie

De Molen Banden levert ook industriebanden volgens een ruilsysteem. Dit systeem houdt in dat u de oude banden compleet met wiel inlevert. Vervolgens krijgt u de nieuwe banden compleet op ruilwiel retour geleverd. Opgave van de juiste wielmaat is hierbij cruciaal – zie hiervoor het wielgegevensformulier.

Onze servicemonteurs kunnen u ook op locatie van dienst zijn. Op de afgesproken tijd komen wij op een ruilwiel de banden monteren. Zo blijft stilstand van uw materieel tot een minimum beperkt.

Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze werkplaats als u zelf uw wielen heeft gedemonteerd. Wij monteren uw banden terwijl u wacht.

WEBSHOP

Een uitgebreid arsenaal aan banden, wielen en overige bandgerelateerde zaken. Scherp geprijsd en snel geleverd.

MAATWERK

Uniek! Het in eigen beheer produceren van grondverzet- en landbouwwielen.
Klik op het icoontje voor meer informatie.

WIELGEGEVENSFORMULIER

Wilt u gebruik maken van ons ruilsysteem?
Klik hier voor het wielgegevensformulier.

IMPORTEUR MAXAM BANDEN

De Molen Banden is importeur van MAXAM banden voor grondverzet-, landbouw- en industrie. Klik op het icoontje voor het leverprogramma.

GEBRUIKTE BANDEN & WIELEN

De Molen Banden beschikt over een wisselend aanbod in gebruikte banden en wielen. Klik op het icoontje voor de actuele voorraad.

MONTAGE OP LOCATIE & PECHSERVICE

Voor onze zakelijke klanten monteren wij truck-, landbouw- en grondverzetbanden op elke gewenste locatie. Onze pechservicedienst staat 24/7 paraat.