Inloggen | Account aanmaken

DE MOLEN BANDEN
RUIM 60 JAAR UW SPECIALIST VOOR AUTO, TRUCK, LANDBOUW, GRONDVERZET EN INDUSTRIEBANDEN & WIELEN

AUTO & BESTELWAGEN

SIMPEL PRODUCT?
Een band lijkt een simpel – rond en zwart – product, maar vergis u niet, het is een stukje hoogstaande techniek. Voordat een band op de markt komt is er heel wat research- en testwerk aan vooraf gegaan. Banden dragen het gewicht van de auto en de inzittenden en zorgen voor een goede grip op de weg en dat alles onder steeds wisselende weg- en weersomstandigheden. Niet alleen de schokdempers zorgen voor de verwerking van oneffenheden in et wegdek. ook de banden onder uw voertuig spelen hier een grote rol in. Bovendien vormen uw banden het enige contact met het wegdek. het is daarom van belang dat er goede én de juiste banden – al naar gelang de toepassing van uw voertuig – onder uw auto gemonteerd zijn en dat deze geen beschadigingen vertonen en over voldoende profiel beschikken.

JUISTE BAND VOOR ELK SEIZOEN
Het is raadzaam om met de juiste banden voor het seizoen te rijden. Zomer- en ook winterbanden hebben een specifieke rubber- en profielsamenstelling. Het is dan ook niet verstandig om met winterbanden in het zomerseizoen te rijden. Hetzelfde geldt andersom.

LICHTMETALEN WIEL ACCESSOIRE NUMMER ÉÉN
De Molen Banden levert een breed programma lichtmetalen en stalen wielen. Wij kunnen ieder gewenst merk, maat en type leveren, waarbij we moeten opmerken dat de diversiteit – en daarmee de keuze – in lichtmetalen wielen is vele malen groter is dan in stalen wielen. Om een beeld te kunnen vormen hoe de wielen van uw keuze onder uw eigen auto staan, kunt u gebruik maken van de onderstaande velgenconfigurator.

EXTRA SET WIELEN = SNELLERE ZOMER-/WINTERBANDENWISSEL
Wielen met een eigen set winter- en/of zomerbanden zorgen voor snellere bandenwissels. Een wissel met losse banden neemt al snel een uur in beslag (dé- en monteren plus balanceren). een wissel met complete wielen duurt ca. een half uur. Daarnaast hebben uw banden dan niet te lijden van veelvuldig dé – en monteren, wat het behoud van uw banden zeker ten goede komt.

Trillingen in uw stuur, stoel of dashboard? Dat zijn ongemakken die wijzen op niet goed uitgebalanceerde banden. Daar eenvoudig wat aan te doen; laat u banden uitbalanceren door onze professionals van.

Goed uitgebalanceerde banden zorgen voor meer rijcomfort, minder slijtage aan banden en ophanging en een trillingvrij stuur.

Als u merkt dat uw banden aan de binnen- of buitenzijde harder slijten dan de rest van het loopvlak, of als uw auto naar één kant trekt, of als uw stuur scheef staat of zwaarder draait dan gewoonlijk, dan is het tijd dat u uw auto laat uitlijnen. Deze ongemakken ontstaan doordat de optimale wielstand door invloeden van buitenaf (bijv. rijden door een kuil, raken van een stoeprand) of door slijtage of reparatie (vervangen schokdempers) verandert. Een goed uitgelijnde auto vertoont een regelmatige en minder snelle bandenslijtage en een lager brandstofverbruik.

WEBSHOP

Een uitgebreid arsenaal aan banden, wielen en overige bandgerelateerde zaken. Scherp geprijsd en snel geleverd.

ONLINE AFSPRAAK INPLANNEN

Leaserijders en particulieren kunnen hier snel online een afspraak inplannen. Het team van
De Molen Banden staat voor u klaar!

VELGENCONFIGURATOR

Klik hier om met behulp van de ALCAR 3D velgenconfigurator een beeld te krijgen van hie uw favoriete wielen onder uw eigen auto staan.

BANDENOPSLAG

Wij verzorgen de opslag van uw winter- en zomer-banden op professionele wijze. U heeft er geen omkijken naar en thuis liggen ze niet in de weg.

GEBRUIKTE BANDEN & WIELEN

De Molen Banden over een wisselend aanbod in gebruikte banden en wielen. Klik op het icoontje voor de actuele voorraad.

PRODUCTSPECIALISTEN AUTO & BESTELWAGEN

Willie Reijnen | vestiging Reek
0486-479781 | mail Willie

Millan Timmers | vestiging Reek
0486-479745 | mail Millan

Koen van den Berg | vestiging Son
0499-474900 | mail Koen

DE MOLEN BANDEN REEK: 0486-479797

PECHSERVICENUMMER 24/7: 0486-479797

DE MOLEN BANDEN SON: 0499-474900

© De Molen Banden 2020

WhatsApp chat