Inloggen | Account aanmaken
PRODUCTSPECIALISTEN TRUCK
Ronnie van der Pas
0486-479764 | mail Ronnie

DE MOLEN BANDEN
RUIM 65 JAAR UW SPECIALIST VOOR
TRUCKBANDEN & WIELEN

TRUCK

Truckbanden: Uw partner voor betrouwbaarheid en efficiëntie

In de transportsector zijn betrouwbare banden cruciaal voor het veilig en efficiënt verplaatsen van goederen. Of het nu gaat om langeafstandsvrachtwagens, distributietrucks of speciale bouwvoertuigen, wij begrijpen dat elke toepassing specifieke eisen stelt. Daarom bieden wij een breed assortiment truckbanden die geschikt zijn voor diverse omstandigheden en vereisten.

Topkwaliteit en prestaties: Kies voor De Molen Banden

Met jarenlange ervaring in de trucksector weten wij bij De Molen Banden wat belangrijk is voor uw transportvoertuigen. Onze experts zijn goed op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen en kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste banden die brandstofefficiëntie, draagvermogen en veiligheid combineren. Of u nu op zoek bent naar banden voor lange ritten, stedelijke distributie of zware toepassingen, wij hebben de juiste oplossing voor u.

Wij bieden een uitgebreide selectie aan merken en typen truckbanden, met gedetailleerde informatie over de eigenschappen en prestaties van elke band. Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te helpen bij het maken van de beste keuze voor uw specifieke behoeften.

Advies op maat: Neem contact op met onze experts

Bij De Molen Banden vinden we het belangrijk dat uw voertuigen altijd op de beste banden rijden. Onze experts zijn beschikbaar voor persoonlijk advies en helpen u graag bij het selecteren van de juiste truckbanden. Of u nu verantwoordelijk bent voor een groot wagenpark of een enkele vrachtwagen beheert, wij zorgen ervoor dat u de banden krijgt die voldoen aan uw specifieke eisen.

Onze website biedt een breed scala aan opties en gedetailleerde informatie over elke band. Vertrouw op onze ervaring en technische kennis om uw transportactiviteiten soepeler en veiliger te maken. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe De Molen Banden uw bedrijf kan ondersteunen met hoogwaardige truckbandenop

Bandenspanning

Een correcte bandenspanning is essentieel voor een bedrijfswagenband om optimaal te kunnen functioneren. In tegenstelling tot een personenautoband verandert de belasting van een bedrijfswagenband sterk in beladen en onbeladen toestand. Het is ondoenlijk om de bandenspanning telkens aan te passen als de belasting wijzigt. Daarom gelden hier andere regels:

Controleer de bandenspanning bij voorkeur elke 2 tot 3 weken. Tussentijds kan spanningsverlies optreden door bijvoorbeeld een lekkend ventiel, een roestige velg of een scherp  voorwerp. Vullen met stikstof vermindert niet de noodzaak van de regelmatige controle. Het rijden met de juiste bandenspanning vermindert het brandstofverbruik.

Bepaal de spanning aan de hand van de zwaarste belading. Dit houdt weliswaar in dat bij een lege combinatie of bij een deellading de spanning in feite te hoog is, maar dit verdient de voorkeur boven een te lage spanning bij vollast.

In de praktijk zullen meestal alle assen maximaal belast zijn, met uitzondering van de aangedreven as. Dit betekent dat op de vooras, eventuele voor- en naloopassen en op de oplegger of aanhanger ook de maximale bandenspanning moet worden gebruikt.

Bij een aangedreven as die is uitgevoerd met dubbellucht blijft de belasting bijna altijd onder het maximale draagvermogen. Dit komt onder meer door de wettelijke maximale asbelasting van 11,5 ton en de toegepaste bandenmaten

Balanceren

Trillingen aan het stuurwiel worden meestal veroorzaakt door onbalans van de wielen, door deze trillingen kan er schade ontstaan aan de ophanging en stuurinrichting van het voertuig, wat kan leiden tot hoge kosten bij reparatie of vervanging van deze onderdelen. De onbalans in de velg kan door een aantal factoren ontstaan, zoals een las-randje, een ventiel of een onregelmatige verdeling van het materiaal, etc.

Maar ook de band kan onbalans veroorzaken. Een band bestaat uit vele componenten, die allen kunnen bijdragen aan de onbalans van de band. Voorbeelden van deze componenten zijn de hielen, de staalgordel, de koordlagen en het loopvlak. Met het balanceren van de complete band/wielcombinatie kan de onbalans worden tegen gegaan. De Molen Banden heeft de apparatuur en expertise in huis om uw wielen optimaal te balanceren.

Wagenparkcontrole

De Molen Banden kan op regelmatige basis een wagenparkcontrole voor u verzorgen, waarbij de banden van uw wagenpark op de volgende punten onder de loep worden genomen:

Bandenspanning meten en zo nodig corrigeren naar adviesniveau
Profieldiepte
Slijtagebeeld
Beschadigingen

Banden die niet aan de veiligheidseisen voldoen kunnen direct ter plaatse vervangen worden.

Naar aanleiding van de wagenparkcontrole ontvangt u een uitgebreide rapportage en/of advisering, zodat u altijd een up-to-date beeld heeft van de status van uw wagenpark voor wat betreft uw banden.

Uitlijnen

Bedrijfsauto’s worden continu ingezet om tegen zo laag mogelijke kosten een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Dit vraagt om goed ingestelde assen en wielhoeken. Het zijn juist de nieuwere voertuigen die zeer gevoelig reageren op instelling van wielvlucht, caster, KPI, stuurhoeken en sporing. Ervaringscijfers leren dat door een optimale uitlijning van het wagenpark een besparing in brandstof en een afname in bandenslijtage te realiseren is.

De Molen Banden verzorgt het uitlijnen van uw bedrijfswagen op professionele wijze, zodat u door de optimale afstelling van uw bedrijfswagen kosten bespaart.

WEBSHOP

Een uitgebreid arsenaal aan banden, wielen en overige bandgerelateerde zaken. Scherp geprijsd en snel geleverd.

MONTAGE OP LOCATIE & PECHSERVICE

Voor onze zakelijke klanten monteren wij truck-, landbouw- en grondverzetbanden op elke gewenste locatie. Onze pechservicedienst staat 24/7 paraat.

GEBRUIKTE BANDEN & WIELEN

De Molen Banden over een wisselend aanbod in gebruikte banden en wielen. Klik op het icoontje voor de actuele voorraad.