Inloggen | Account aanmaken

DE MOLEN BANDEN
RUIM 60 JAAR UW SPECIALIST VOOR AUTO, TRUCK, LANDBOUW, GRONDVERZET EN INDUSTRIEBANDEN & WIELEN

LANDBOUWBANDEN & WIELEN

Landbouwvoertuigen moeten onder wisselende werkomstandigheden opereren. Bij het oogsten dient gewasbeschadiging beperkt te blijven en in natte jaargetijden mag de tractor niet in de drassige bodem wegzakken. Bij de keuze van de juiste band en het juiste gebruik van de band komt dus veel kijken. Vooral omdat meer en meer landbouwvoertuigen een multifunctioneel karakter krijgen, met meerdere banden/wielensets per voertuig, wordt de roep om vaktechnische kennis van montageactiviteiten steeds luider. Bij landbouwbanden is een optimale trekkracht, een goed draagvermogen, lage rolweerstand en een minimale bodemdruk belangrijk.

Eigenlijk dient er altijd een compromis gesloten te worden bij de keuze van een landbouwband. Dit compromis heeft met name betrekking op trekkracht vs. insporing, of op rijden op land vs. weg. Brede banden met speciale profielen en een sterk karkas moeten dus een balans zien te vinden voor optimale prestaties op het land en snelheid op de weg.

De Molen Banden weet waar het in het agrarisch bedrijf om draait: om banden die uw land ontzien en tegelijkertijd voldoende grip garanderen. Banden die door hun aangepaste hoogte/breedte verhouding, een groter luchtvolume of een flexibeler karkas kunnen werken met een lagere spanning. Hierdoor wordt de kracht beter over een groter oppervlak verdeeld. Wij leveren perfect maatwerk en die zekerheid van kwaliteit gaat samen met de zekerheid van concurrerende prijzen. Want als het om bandenservice gaat, gaan wij tot op de bodem.

Voor al onze banden leveren wij ook de passende wielen. Standaard wielen van diverse merken zijn uit voorraad leverbaar, maar ook voor maatwerk kunt u bij ons terecht. Onze vakmensen produceren wielen naar wens van de klant. Vakwerk op maat (zie Maatwerk).

Zoekt u een cultuurwiel voor op de tractor, dubbelluchtwielen of de kleinste landbouwwagenvelg? Bij De Molen Banden vindt u het.

 

Vredestein-e1435738200343.jpg

LANDBOUWBANDEN & WIELEN

Voor iedere landbouwmachine hebben wij de banden en wielen die voldoen aan de specifieke eisen.

MAATWERK

Uniek! Het in eigen beheer produceren van grondverzet- en landbouwwielen.
Klik op het icoontje voor meer informatie.

WEBSHOP

Een uitgebreid arsenaal aan banden, wielen en overige bandgerelateerde zaken. Scherp geprijsd en snel geleverd.

IMPORTEUR MAXAM BANDEN

De Molen Banden is importeur van MAXAM banden voor grondverzet-, landbouw- en industrie. Klik op het icoontje voor het leverprogramma.

GEBRUIKTE BANDEN & WIELEN

De Molen Banden beschikt over een wisselend aanbod in gebruikte banden en wielen. Klik op het icoontje voor de actuele voorraad.

MONTAGE OP LOCATIE & PECHSERVICE

Voor onze zakelijke klanten monteren wij truck-, landbouw- en grondverzetbanden op elke gewenste locatie. Onze pechservicedienst staat 24/7 paraat.

PRODUCTSPECIALISTEN LANDBOUW

John van der Lee
0486-479727 | mail John

Cees Peters Rit
0486-479728 | mail Cees

Pascal ten Haaf
0486-479725 | mail Pascal

Paul Willemsen
0486-479732 | mail Paul

DE MOLEN BANDEN REEK: 0486-479797

PECHSERVICENUMMER 24/7: 0486-479797

DE MOLEN BANDEN SON: 0499-474900

© De Molen Banden 2020

WhatsApp chat