PERSONENWAGENBANDEN

UITGEBREID ASSORTIMENT BANDEN
De Molen Banden Son beschikt over een brede range personenwagenbanden. Wij zijn merk-onafhankelijk en kunnen ieder gewenst merk, type en maat leveren tegen concurrerende prijzen. Onderstaand een greep uit ons merken-gamma.

SIMPEL PRODUCT?
Een band lijkt een simpel – rond en zwart – product maar vergis u niet, het is een stukje hoogstaande techniek. Voordat een band op de markt komt is er heel wat research- en testwerk aan vooraf gegaan. Banden dragen het gewicht van de auto en de inzittenden en zorgen voor een goede grip op de weg en dat alles onder steeds wisselende weg- en weersomstandigheden. Niet alleen de schokdempers zorgen voor de verwerking van oneffenheden in het wegdek. Ook de banden onder uw voertuig spelen hier een grote rol in. Bovendien vormen uw banden het enige contact met het wegdek. Het is daarom van belang dat er goede én de juiste banden – al naar gelang van de toepassing van uw voertuig – onder de auto gemonteerd zijn en dat deze geen beschadigingen vertonen en voldoende profiel hebben.

WANNEER VERVANGEN?
De Molen Banden adviseert om een band te vervangen als de profieldiepte niet meer dan 2 mm is, ook al is de wettelijk vereiste minimale profieldiepte 1,6 mm. Voor winterbanden geldt het advies om deze bij een minimale profieldiepte van 4 mm te vervangen. Bij een profieldiepte van minder dan 4 mm,
verliest een winterband zijn winterse eigenschappen.

Ook als banden nog voldoende profieldiepte hebben kunnen deze aan vervanging toe zijn. Door veroudering, weersinvloeden (zonlicht, UV-straling etc.) en blootstelling aan de buitenlucht droogt het rubber van een band uit en ontstaan droogtescheurtjes. We adviseren dan ook om een band na ca. 6 jaar te vervangen, ook al is er voldoende profiel aanwezig.

JUISTE BAND VOOR ELK SEIZOEN
Het is raadzaam om met de juiste banden voor het seizoen te rijden. Zomer- en ook winterbanden hebben een specifieke rubber- en profielsamenstelling. Het is dan ook niet verstandig om met winterbanden in het zomerseizoen te rijden. Hetzelfde geldt andersom. Voor de regelgeving omtrent winterbanden klik HIER

OVERIGE PRODUCTGROEPEN | DIENSTEN

uitlijnen balanceren stikstof

SERVICE

wielen in lichtmetaal en staal

WIELEN

zomer- en winterbanden opslag

OPSLAG

afspraak inplannen

AFSPRAAK

gebruikte banden en wielen

GEBRUIKT

startpagina

HOME

DE MOLEN BANDEN REEK ⋅ 0486-479797
PECHSERVICENUMMER ⋅ 0486-479797
DE MOLEN BANDEN SON ⋅ 0499-474900
Facebook
Twitter
LINKEDIN
INSTAGRAM